Wit-Blauw rundsvlees: Côte à l'os

Côte à l'os

18,50€/Kg

Gratis vacuüm verpakt per stuk van ongeveer 1,2 kg .

Gekweekt en verwerkt door Hoevevleesonline.be!

Dik stuk entrecôte met been, ongeveer 3 cm dik.

Bestel tot en met dinsdag 30 april en haal uw bestelling af op zaterdag 04 mei.

Een dringende bestelling of een grotere hoeveelheid? Bel 057/21.78.42 of 0474/60.05.76

Dit stuk leent zich ideaal om op de BBQ te bereiden, maar ook in een pan kan je dit heerlijk stuk côte à l'os bereiden.

Werkwijze in de pan, bakwijze Saignant :


1. Laat het vlees rustig op kamertemperatuur komen (min. 1u).
2. Leg het in een voorverwarmde oven van 50°C gedurende 30 min.
3. Haal het vlees uit de oven en haal het uit de verpakking.
4. Kruiden naar smaak: wij verkiezen zeezout en zwarte peper
5. Laat uw kleefpan heet worden en doe er een ruime hoeveelheid boter in. Pas als de boter bruin begint te worden (noisette), leg je het vlees in de pan. Verminder het vuur en voeg indien nodig (als de boter te bruin zou worden) wat boter toe.
6. Bak elke kant 4min. voor saignant bakwijze. (meer doorbakken +1min./kant ). De meeste meeste mensen verkiezen hun cuisson saignant: een smakelijk korstje aan de buitenkant en mooi rosé van binnen.
​7. Laat het vlees nog 5min. rusten in aluminiumfolie.
8. Snij in repen van circa 2 (volgens wens). 

< Terug naar overzicht