Piemontees rundsvlees: Côte à l'os

Côte à l'os

26,75€/Kg

Gratis vacuüm verpakt per stuk van ongeveer 1.2 kg .

Gekweekt en verwerkt door Hoevevleesonline.be!

Super lekkere côte a l'os van het Piemontees rund, ongeveer 3 cm dik.

Bestel tot en met dinsdag 30 april en haal uw bestelling af op zaterdag 04 mei.

Een dringende bestelling of een grotere hoeveelheid? Bel 057/21.78.42 of 0474/60.05.76

Dit stuk leent zich ideaal om op de BBQ te bereiden, maar ook in een pan kan je dit heerlijk stuk côte à l'os bereiden.

Werkwijze in de pan, bakwijze Saignant :


1. Laat het vlees rustig op kamertemperatuur komen (min. 1u).
2. Leg het in een voorverwarmde oven van 50°C gedurende 30 min. 
3. Haal het vlees uit de oven en kruid naar eigen smaak.
    Tip : wij verkiezen zeezout en zwarte peper. Andere kruiden mogen maar zijn niet noodzakelijk voor een goede smaak.
4. Laat uw kleefpan heet worden en doe er een ruime hoeveelheid boter in. Pas als de boter bruin begint te worden (noisette), leg je het vlees in de pan. Verminder het vuur en voeg indien nodig (als de boter te bruin zou worden) wat boter toe.
5. Bak elke kant 4min. voor saignant bakwijze. (meer doorbakken +1min./kant ). De meeste meeste mensen verkiezen hun cuisson saignant: een smakelijk korstje aan de buitenkant en mooi rosé van binnen.
​6. Laat het vlees nog 5min. rusten in aluminiumfolie.
7. Snij de côte à l'os in plakken om te serveren. 

< Terug naar overzicht