Vleesgroothandel FM MEAT, toeleverancier voor kwalitatief rundvlees naar horeca en groothandelaars.

Vleesgroothandel FM MEAT, toeleverancier voor kwalitatief rundvlees naar horeca en groothandelaars.

Vleesgroothandel FM MEAT

Oprichting

Vleesgroothandel FM MEAT werd door ons opgericht in 1994. Mario had reeds een aantal jaar ervaring opgedaan in diverse slagerijen toen hij in 1991 besliste om van start te gaan met zijn eigen groothandel. Aanvankelijk deed hij dit alleen. Na 3 jaar hebben wij dan samen een vennootschap opgericht onder de naam FM MEAT BVBA en hebben we geïnvesteerd in een vleesuitsnijderij op het industrieterrein van Ieper. Onze uitsnijderij heeft een europees erkenningsnummer BE F636 EG 

Ons landbouwbedrijf

Een aantal jaar na de oprichting van FM MEAT hebben we beslist om voortaan zelf onze eigen runderen te kweken en af te mesten om onze klanten een constante kwaliteit vlees te kunnen garanderen. In 2002 werd het een feit en kochten we een oude hoeve in Lo-Reninge. Meteen zijn we begonnen met de bouw van ons eerste openfrontstal. In 2004 volgde de tweede stal. Ondertussen zijn we al heel wat jaren verder en hebben we geïnvesteerd in moderne open stallen, een loods voor de machines en een overdekte mestvaalt. Zo voldoen wij ook hier aan alle nieuwste normen op gebied van milieu en dierenwelzijn.  Momenteel is er ruimte voor 550 runderen.

2014

In 2014 werd het voor ons opnieuw tijd voor een nieuwe uitdaging. We weten dat mensen steeds op zoek gaan naar gezonde, lokaal gekweekte en betaalbare producten. Door op onze hoeve niet alleen maar Belgische runderen te kweken maar ook runderen van Italiaanse oorsprong wensen wij aan deze behoefte te voldoen.

Naast het vlees van onze Belgische runderen bieden wij dus tevens exclusief Italiaans rundvlees aan. Deze Piemontese runderen kweken wij zelf op onze boerderij. Dit PIEMONTEES RUNDVLEES is niet zomaar overal te koop in België . Momenteel zijn wij de enige in België die deze exclusieve Italiaanse Piemontese runderen kweken, versnijden en zelf verdelen. Na een overgangsperiode van 10 jaar zijn wij ondertussen bijna volledig overgeschakeld van het BWB ras naar het Italiaans Piemontees vleesras. Met dit vlees kennen wij heel veel succes bij onze horeca-klanten die de kwaliteit ervan erg waarderen.

Hoevevleesonline

Via onze webshop kunnen particulieren bij ons online vlees kopen rechtstreeks bij de producent aan superinteressante prijzen. 

 

Het vlees van onze hoeve komt bewust niet in de grootdistributieketen terecht. Voor particulieren is het enkel verkrijgbaar via de webshop Hoevevleesonline, afdeling van vleesgroothandel FM MEAT.

Wil je ons vlees proeven op restaurant dan kan u terecht bij één van onze vele klanten in de streek. Meer informatie hierover kan je verkrijgen via de contactpagina.